Mijn werkwijze

Om te beginnen: Van harte gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! 

Als jullie overwegen om mij als trouwambtenaar jullie huwelijk te laten voltrekken, dan plannen we eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Want ik ben nieuwsgierig naar jullie, maar jullie waarschijnlijk ook naar mij. Een website en een foto is toch anders dan iemand in het echt zien. In dit eerste gesprek bespreken we jullie wensen en kijken we of ik jullie daarbij kan helpen.

Verdiepingsgesprek

Jullie besluiten dat ik inderdaad het huwelijk mag voltrekken, super leuk! Na het tekenen van de overeenkomst gaan we verder in gesprek. Dit zijn vaak meerdere afspraken. Ik vraag jullie het hemd van het lijf over jullie liefde en het ontstaan daarvan natuurlijk. Ook ben ik benieuwd naar jullie leven en de mensen om jullie heen. Wie zijn jullie getuigen, wie mag ceremoniemeester zijn en waarom juist zij. Zijn er kinderen aanwezig en willen jullie die in de ceremonie betrekken? Maar ook een belangrijke vraag op zo’n dag: missen we ook iemand? Een dierbare, die om wat voor reden dan ook niet aanwezig kan zijn. Willen jullie dit in de ceremonie betrekken of juist niet.


Daarnaast bespreken we ook de praktische kant van de ceremonie. Denk hierbij aan welke muziek jullie willen bij jullie ceremonie? En wie zorgt ervoor dat deze muziek op het goede moment begint te spelen. Gaan jullie ringen uitwisselen en wie komt deze brengen? Al deze dingen zetten we van tevoren op papier, zodat we op de dag zelf niet voor verrassingen komen te staan. Het is handig om jullie weddingplanner of ceremoniemeester in dit gesprek te betrekken.


Speech schrijven

Met alle mooie verhalen die jullie mij vertellen, ga ik aan de slag. Maar niet alleen met jullie verhalen. Wanneer jullie hier toestemming voor geven, dan vraag ik ook jullie getuigen, ceremoniemeester of andere dierbaren een aantal dingen over jullie.

De grote dag!

Jullie huwelijksdag is eindelijk daar. Ik zorg dat ik ruim op tijd aanwezig ben met de akte en alles wat verder nodig is. Als jullie, samen met de gasten aankomen, wacht ik jullie op. 

In een ontspannen sfeer vertel ik met veel liefde en passie jullie verhaal. En de verhalen die jullie dierbaren mij toevertrouwd hebben. Met een lach en soms een traan maken we er een prachtige ceremonie van. En dan komt het meest zenuwslopende moment voor jullie, de officiële huwelijksvoltrekking. Het echte jawoord dus. Daarna is er nog een stap nodig om het huwelijk echt officieel te maken: het tekenen van de akte. Dit doen jullie eerst, daarna jullie getuigen en als laatste mag ik. En dan is het echt zover en zijn jullie getrouwd! 

Ik laat jullie natuurlijk niet vertrekken zonder herinnering. Jullie krijgen van mij de tekst van de speech mee, om later nog eens rustig door te lezen en om na te genieten.

Na het huwelijk
Na de huwelijksvoltrekking zwaai ik jullie uit en zorg ik dat de akte op het gemeentehuis komt. 

Een aantal weken na het huwelijk neem ik weer contact met jullie op. We blikken terug op de ceremonie en ik wil natuurlijk alles weten over jullie huwelijksdag.