Naast mijn werk als trouwambtenaar, spreek ik op uitvaarten. Een prachtige en waardevolle taak. Samen met de nabestaanden zoek ik woorden voor het verdriet waar geen woorden voor zijn. 

Ik ga met jullie in gesprek, verzamel alle verhalen en herinneringen die jullie vertellen. Hiermee schrijf ik een levensverhaal over jullie dierbare. Mooi, warm en liefdevol. Samen bespreken we het, net zo lang tot het precies is zoals jullie het willen. Tijdens de uitvaart vertel ik het verhaal waarin ruimte is voor tranen, maar ook voor een glimlach om mooie momenten. 

Willen jullie liever zelf spreken tijdens de dienst, maar hebben jullie hulp nodig bij het schrijven van een levensverhaal? Ook daar help ik bij. Ik schrijf samen met, of voor jullie, een prachtig levensverhaal, die jullie zelf kunnen vertellen. Spreken bij een uitvaart van een dierbare is niet gemakkelijk. Daarom ben ik altijd tijdens de uitvaart aanwezig om woord over te nemen als het niet meer lukt. Een achterwacht om jullie verhaal te vertellen, mocht dat nodig zijn.